SCRISOAREA UNUI RODNEAN CATRE MAMA SA

Scumpa mea Mama !

Astazi amplinesti frumoasa varsta de 90 de ani . Ma bucur ca esti an viata , ca esti sanatoasa si ca te poti ruga lui Dumnazeu pentru mine, fiul tau si pentru toti cei ceti sunt dragi sufletului .

In urma cu 61 de ani, la 22 octombrie 1956, m -ai adus pe lume sa-ti fiu sprijin la batranete si acest lucru sa amplinit ! In continuare fac tot ce pot sa-ti fie viata frumoasa si batranetile fericite, sa nu duci lipsa de nimic. Stiu ca ii grea singuratatea si pentru mine strainatatea! Simti nevoia sa fim mai mult timp impreuna, dar timpul si distanta nu ne permite. Din anul 2007, luna noembrie ,ziua 29, de cand ai ramas vaduva nu te-am lasat singura si buni nostrii vecini, Ioachim si Lenuta dar si fiica lor, Nutica, au grija de tine si ma inlocuesc pe mine zi si noapte, acordandu-ti tot sprijinul si ajutorul.

Imi amintesc cu drag de cand eram copil, cat de frumos m-ai educat si m-ai crescut, cu frica de Dumnezeu si cu iubire de asemeni! Nu o sa uit nici- o data de sfaturile pe care mi le-ai dat, de a fi om si de a putea trai printre oameni . De cate ori vin acasa si te gasesc suparata si eu ma mihnesc si ma simnt tulburat , dar vad ca dupa ce ne intalnim , fata ti se insenineaza si ochii nu-ti mai lacrimeaza. Aceasta suparare consta in distanta si indepartarea noastra!

Fii increndintata scumpa mea mama, ca voi fi alaturi de tine pana la sfarsitul vietii si te asigur ca nu vei duce lipsa de nimic, asa cum nici eu nu am dus lipsa, pana am ajuns mare . Iti multumesc ca mi-ai dat viata, iti multumesc ca m-ai educat bine si ca mereu te rogi pentru fericirea, sanatatea si binele meu.

Acum la ceas aniversar, te rog sa ma ierti daca te- am suparat sau gresit cu ceva! Sa ai parte de bucurii in continuare, de sanatate, ca este mai buna decit toate si de ani multi de acum inainte Al tau fiu din departare care nu te da uitarii!

OCTAVIAN alias Mons. ONUFRIE POP din Bergamo -ITALIA
(17 ianuarie 2017)