SASE SAPTAMANI DE TRISTETE SI DURERE

Scumpa mea mamă,
In urmă cu 40 de zile, ai plecat din lumea aceasta şi m-ai lăsat singur! De cate ori veneam la Rodna, te găseam vesela, dar de multe ori tristă din cauza singurătăţii, dar revederea noastră iti umplea golul tristeţii din inima. Eu mă simţeam bine şi mă bucuram că eşti sănătoasă şi că existi! Acum am venit acasă şi am găsit uşa încuiată, tu nu mai erai! M-am intristat şi am plîns, realizînd că de 40 de zile m-ai părăsit! M-am dus în curte şi m-am întilnit cu cel mai bun prieten al tău – cîinele CODIN, l-am mîngîiat şi l-am întrebat: cum se simte fără tine?
Atunci mi-a întins lăbuţa şi parcă plîngea şi el, dovadă că se simţea singur şi fără stapîn! Si i-am zis in soapta: De mine are grijă bunul Dumnezeu şi de tine vecinii Liviu si Dorina, care te vor hrăni mereu, să poţi păzi casa! Parcă a înţeles totul, şi din nou mi-a întins lăbuţa şi mi-a mulţumit!

E grea această despărţire, dar credinţa în Tatal Ceresc, mă face şi mai puternic pentru a mă ruga cu timp şi fără timp pentru iertarea păcatelor făcute de tine, cu voie sau fără voie în cei 90 de ani de viaţă. Sînt convins că ai murit liniştită că am venit acasă să te sărut pentru ultima dată. Ne-am întîlnit şi am vorbit pînă în dupa amiaza zilei de 13 martie la ora 21:45 cînd sufletul tău s-a dus la Domnul! Ti-am respectat toate dorinţele şi am împlinit toate după legea străbună! Acum la 6 săptămîni sintem din nou cu toţii impreună – rude, prieteni şi vecini, la Biserica din Rodna, unde alături de preoţi, ne rugăm pentru odihna ta!

Dormi în pace scumpa mea mamă si fii încredintaţă că le voi împlini pe toate după tradiţia ortodoxă ca sufletul tău să fie aşezat în corturile dreptilor şi în sinul lui Avraam. Să-ţi fie ţărina uşoară şi memoria binecuvîntată! Al tău fiu care nu te va uita niciodată!

OCTAVIAN alias Mons.dr.Onufrie Pop,
28 aprilie 2017