MISIUNE SI SLUJIRE

Pentru ca cineva să facă misiune și slujire, trebuie să aibă înăuntrul lui pe Duhul Sfânt.

Oricât veți căuta preotul cu har, in comunitatea perfectă, nu îl veți găsi… așa cum nu veți găsi nici căsătoria impecabilă si nici copilul ideal.

În Biserică nu intri ca într-un partid, în care începi să judeci și să împarți dreptatea. În Biserică ești într-o corabie cu oameni bolnavi, care s-au salvat din mare. Nu suntem sfinți! Nici preotul, nici mirenii, toți avem patimi și neputințe, dar vrem să rămânem până la sfârșit aici, pentru că ne-am asumat unul pe celălalt și vrem să ducem lucrarea aceasta până la capăt, cu iubire și răbdare, până ne vom sfinți unul pe celălalt. Tot timpul, oriunde ne-am afla, vom avea de împlinit o lucrare lăuntrică, va trebui să ne asumăm viața și oamenii din jur.

Dacă vezi într-un om o cădere, o patimă, nu te depărta de el, oamenii nu-s de lepădat. E un eșec total al unui mesaj hristic să ai pretenția nebună ca oamenii să fie sfinți, să fie fără greșeală. Când judeci, când cârcotești împotriva celorlalți, de dimineața până seara, când îi consideri pe ceilalți veșnic vinovați de nefericirea ta, evoluția ta spirituală s-a închis. Omule, dă-ți seama că stăm în fața celei mai puternice Ființe din univers și de dincolo de El. Priviți la Iisus, la felul Lui de a viețui, de a gândi, de a mânca, de a respira… lăsați-L să vă umple de bucuria Lui.