Comunicat

Sambata 1 MAI 2021 la ora 19:30, Slujba de Inviere la Misiunea Crestin Ortodoxa dupa Calendar Patristic ”Sf.Ioan Botezatorul” din Bergamo-Malpensata, a fost oficiata de Intiistatatorul mitropoliei noastre, Dr. ONUFRIE POP, arhiepiscop si mitropolit de Bergamo. La sfirsit a fost citita pastorala de Pasti din anul Mantuiri Domnului 2021, adresind credinciosilor prezenti si un cuvint de invatatura, iar apoi au fost citite rugaciunile de binecuvantare si de sfintire a ofrandelor aduse de credinciosi cu prilejul acestui maret praznic al Invieri, conform traditiei noastre ortodoxe. Drept binecuvintare credinciosii au primit de la Inalt Prea Sfintia Sa, cite o Carte de rugaciuni si painea sfintita, ce se numeste in popor Pasti.

A doua zi, Duminică 2 mai 2021, a fost oficiata Sf.liturghie din prima zi de Pasti, in cadrul careia a fost talcuita pericopa evanghelica a duminici, adresand si cuvant de invatatura credinciosilor prezenti. La final s-au ciocnit oua rosii conform traditei noastre si s-a cantat “HRISTOS A INVIAT”.

In perioada 3-8 mai a.c., Inalt Prea Sfintia Sa, va face vizite pastorale in prov. Bergamo si Lecco, prilej cu care le va binecuvanta casele credinciosilor fideli si le va darui cîte o Carte de rugaciuni.

ARHIDIACON B.MIHAIL-SECRETAR EPARHIAL