Comunicat

Duminica, 31 mai 2020, la Misiunea Crestin Ortodoxa dupa Calendar patristic”Sf.Ioan Botezatorul” din Bergamo-Malpensata, Sf.Liturghie, a fost oficiata la ora 10.30, de catre Inalt Prea Sfintitul Dr. Onufrie Pop, Arhiepiscop si Mitropolit de Bergamo. Dupa otpust, Inalt Prea Sfintia Sa, a tilcuit pericopa evanghelica a duminicii si a adresat cuvint de invatatura credinciosilor prezenti. La final au fost citite rugaciunile de dezlegare de blestem si de multumire adusa lui Dumnezeu pentru binefacerile primite. Credinciosii prezenti, au primit in dar, de la Inalt Prea Sfintia Sa, cite o psaltire si o iconita cu Sf. Ioan Botezatorul, purtatorul de grija al misiunii noastre.

La ora 17.00 a fost oficiata slujba vecerniei,in cadrul careia a fost prezentata cateheza cu tema: „Datoriile parintilor fata de copii”, iar dupa otpust au fost citite Moliftele „Sf. Ioan Gura de Aur” si drept binecuvintare credinciosii prezenti au primit Acatistul Sf. Ciprian.

In perioada 1-6 mai 2020, Inalt Prea Sfintia Sa, va face vizite pastorale credinciosilor din provincia Bergamo, prilej cu care le va sfinti si casele acestora si le va citi Moliftele Sf. Vasile cel Mare si drept binecuvintare vor primi cite o iconita cu M. Mc. Gheorghe.

ARHID.B.MIHAIL-SECRETAR EPARHIAL