Comunicat

Tin sa multumesc pe aceasta cale tuturor celor care m-au felicitat cu prilejul zilei mele de nastere, implinind pe 22 oct, 2016, virsta de 60 ani.

Am cautat in cei peste 35 de ani de slujire la altarul Bisericii Ortodoxe, dintre care 8 ani ca arhiereu, sa-mi fac datoria si sa-mi indeplinesc sarcinile incredintate. Nu mi-a fost usor pentruca am avut de-a face pe parcursul acestor ani si cu oameni buni si cu oameni rai, am fost si criticat si laudat, dar ceea ce a facut sa trec cu bine peste greutatile acestei vietii a fost atasamentul dvs., iubitii mei fata de mine si rugaciunile pe care le-ati facut zi si noapte pentru mine ca sa scap de necazuri si greutati. Aceste suferinte au fost provocate pe parcursul acestor ani, din pacate, de oamenii Bisericii, asa zisi „frati intru Hristos” care fara rusine, au uitat de sacrificiile mele si de tot ce am facut bun si frumos in cadrul slujirii mele ca preot duhovnic, staret, preot militar etc. Va stimez si va iubesc dragii mei fii duhovnicesti si va promit acum la ceas aniversar ca nu voi inceta sa ma rog pentru dvs. si familiile dvs. cit Dumnezeu ma va tine sanatos sa pot sluji la altarul credintei.

Le multumesc pe aceasta cale si celor care nu m-au felicitat si m-au uitat, pentruca uitarea este lasata de Domnul! Pe toti care mi-au facut rau si inca imi mai fac, acum la ceas aniversar ii iert si eu la rindu-mi ii rog sa ma ierte daca le-am gresit cu ceva. Cu dragostea si pretuirea mea, al dvs, de tot binele voitor si pururea catre Domnul rugator,

MITROPOLIT DR. ONUFRIE (OCTAVIAN) POP, Bergamo, Italia