Comunicat

Luni, 10 februarie 2014, la Misiunea Crestin Ortodoxa dupa Vechiul Calendar „Sf.Ioan Botezatorul” din Bergamo, a avut loc prima conferinta semestriala din acest an a preotilor din Arhidioceza de Bergamo.

Referatul cu tema conferintei intitulata: „ADEVARATA ORTODOXIE SI PRIMEJDIILE EI IN SECOLUL XXI” a fost prezentat de P.C. Protoiereu Mitrofor Nicolae Constantin, consilier economic al mitropoliei nostre. La ora 9.oo a fost oficiata o slujba de TEDEUM in Biserica Misiunii, la care au participat preotii misionari apartinatori mitropoliei noastre din ARHIDIOCEZA DE BERGAMO (BERGAMO, prov. Bergamo; LOMAGNA, prov. Lecco; Cernusco, prov. Milano; ARCORE, prov. Monza Brianza; NOVGLIO, prov. Milano; ZANDOBIO, prov. Bergamo si SERIATE, prov. Bergamo), in prezenta Inalt Prea Sfintitului Parinte Dr. ONUFRIE POP, Arhiepiscop de Bergamo si Mitropolit Primat.

Fiecare preot misionar a prezentat cite un raport de activitate pe anul 2013. La final Inalt Prea Sfintia Sa, a concluzionat spunind „trebuie sa muncim mai mult in ogorul Domnului sa dam dovada de seriozitate si sa luptam cu armele ce ne stau la dispozitie pentru a apara Adevarata ortodoxie asa cum au aparat-o si Sf. Parinti si inaintasii nostri fara a face compromisuri cu alte Biserici ce sint straine de adevarata invatatura a lui Hristos”
A urmat apoi o agapa crestineasca la sediul misiunii din Bergamo.

ARHID.B.MIHAIL-SECRETAR EPARHIAL