Comunicat

Luni 24 Decembrie / 6 ianuarie 2014, in ajunul Craciunului (stilul vechi) Inalt Prea Sfintitul Dr. Onufrie Pop, Arhiepiscop de Bergamo si Mitropolit Primat, la ora 1o.3o a oficiat Sf. Liturghie la Misiunea Crestin Ortodoxa dupa vechiul calendar „Sf. Ioan Botezatorul” Bergamo- Malpensata, dupa care a adresat cuvint de invatatura, tilcuind pericopa evanghelica a duminicii din ajunul Praznicului Nasteri Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

La ora 17.00 a fost oficiata slujba vecerniei in cadrul careia a fost prezentata cateheza cu tema:. „NASTEREA DOMNULUI IN VIATA CREDINCIOSILOR”. A urmat apoi un concert de colinde prezentat de un grup de tineri din România. Au participat credinciosii fideli Bisericii noastre. La final au fost citite rugaciunile de multumire adusa lui Dumnezeu pentru binefacerile primite în cursul anului ce a trecut, Moliftele Sf. Vasile cel Mare si ale Sf. Ioan Gura de Aur, iar apoi fiecare credincios a primit cite un calendar pe anul 2014.

In Săptămâna 7-11 ian. a.c., Inalt Prea Sfintia Sa, va face vizite pastorale în provinciile Bergamo si Lecco, unde se va intilni cu credinciosii fideli, ocazie cu care le va binecuvinta casele si le va distribui ultimul numar (10-12/2013) al revistei mitropoliei noastre intitulata sugestiv:. „HRANA PENTRU SUFLET” si cate o Pastorala la Nasterea Domnului din 25 dec / 7 ian. 2014 (stilul vechi).

CRACIUN FERICIT SI LA MULTI ANI!

Arhidiacon B.MIHAIL-secretar Eparhial