Cominicat

Duminica 6/19 Ianuarie 2015, Botezul Domnului (pe stil vechi), la Misiunea Crestin Ortodoxa dupa vechiul Calendar “Sf. Ioan Botezatorul” din Bergamo-Malpensata, la ora 08:00 a fost oficiata slujba sfintirii aghiasmei celei mari si la ora 10.30 Sf. Liturghie de catre Inalt Prea Sfintitul Dr. Onufrie Pop, Arhiepiscop de Bergamo si Mitropolit Primat. Dupa otpust, Inalt Prea Sfintia Sa, a tilcuit pericopa evanghelica a duminicii si a adresat un cuvint de invatatura credinciosilor prezenti. La final au fost citite Moliftele Sf. Vasile cel Mare . Credinciosii au primit în dar, de la Inalt Prea Sfintia Sa, cate o carte de rugaciuni.

La ora 17.oo a fost oficiata, slujba vecerniei, in cadrul careia a fost prezentata cateheza cu tema: “Sfaturile Evanghelice”, iar dupa otpust au fost citite rugaciunile de multumire aduse lui Dumnezeu pentru binefacerile primite si drept binecuvintare credinciosii prezenti au primit in dar cate o Psaltire.
In saptamana 20-25/ian a.c., Inalt Prea Sfintitul Dr. Onufrie Pop, va face vizite pastorale credinciosilor din provinciile Bergamo si Brescia, prilej cu care le va sfinti si casele acestora, si vor primi drept binecuvintare cate o carte de rugaciuni.

Arhidiacon B.Mihail-Secretar Eparhial