Sfințirea Bisericii Mitropoliei Autonome Crestin-Ortodoxe dupa vechiul calendar in Italia, cu hramul „Sf. Ioan Botezatorul” din Bergamo

Duminica 1 iulie a.c. a fost sfintita noua biserica a Mitropoliei Autonome Crestin-Ortodoxe dupa vechiul calendar in Italia, cu hramul  „Sf. Ioan Botezatorul” din Bergamo,provincia Bergamo.   Sf. Liturghie si slujba de sfintire a biserici a fost oficiata de catre Inaltpreasfintitul Mitropolit dr. Onufrie Pop, Intaistatatorul mitropoliei, si de preotul vicar Victor Pana, parohul acestei misiuni din Bergamo, in prezenta unui numar mare de credinciosi.

Raspunsurile la strana au fost date de tanarul teolog Ionel-Ilie Grec, originar din orasul Borsa judetul Maramures, Romania.  La final a fost oferita o agapa crestineasca unde Inaltpreasfintitul parinte Mitropolit dr.Onufrie Pop a tinut cuvant de invatatura talcuind pericopa evanghelica a duminicii a 4-a dupa Rusali, multumind in primul rand Inaltpreasfintitului parinte Mitropolit primat Ioan al Americii pentru sprijinul macordat si recunoasterea data de acesta de a exista si apoi tuturor bunilor credinciosi care au sprijinit material si prin prezenta realizarea acestei noi biserici unde este si resedinta I.P.S. Onufrie Pop (via.Alessandro Furietti nr.7, cod.24126 Bergamo -Malpensata, tel. +393285906172.

Arhidiacon Mihail-secretar