DOI ANI, DE LA MOARTEA MAMEI MELE, MARIA,PLECATA PE DRUMUL VESNICIEI!

Scumpa mea mamă,
In urmă cu 2 ani,pe 13 martie 2017, ai plecat din lumea aceasta şi m-ai lăsat singur! De cate ori veneam la Rodna, te găseam vesela, dar de multe ori si tristă din cauza singurătăţii, dar revederea noastră iti umplea golul tristeţii din inima. Eu mă simţeam bine şi mă bucuram că eşti sănătoasă şi că existi! Acum vin acasă şi gasesc uşa încuiată, tu nu mai esti! Ma intristez şi plîng, realizînd că de doi ani de zile, m-ai părăsit! Ma duc,ori de cite ori vin , în curtea casei şi ma întilnesc cu cel mai bun prieten al tău – cîinele CODIN, Il mîngîi şi il întreb: cum se simte fără tine? Atunci imi intinde lăbuţa şi parcă plînge şi el, dovadă că se simţe singur şi fără stapîn! Si imi zice, intotdeauna, in soapta: De tine are grijă bunul Dumnezeu, iar, de mine, vecinii Liviu si Dorina, care ma hrănesc mereu si imi dau apa, să poţ păzi casa! Parcă înţelege totul, şi intotdeauna imi întinde lăbuţa ,vrind in felul acesta sa imi mulţumeasca!

E grea această despărţire, dar credinţa în Tatal Ceresc, mă face, tot mai puternic, sa mă pot ruga, cu timp şi fără timp, pentru iertarea păcatelor făcute de tine, cu voie sau fără voie, în cei 90 de ani de viaţă,pe care bunul DUMNEZEU ti i-a daruit. Sînt convins că ai murit liniştită si că am venit acasă să te sărut pentru ultima dată,in dimineata zilei de 13 martie 2017. Ne-am întîlnit şi am vorbit pînă în dupa amiaza zilei de 13 martie 2017, la ora 21:45 cînd sufletul tău, s-a dus la Domnul,chemindu-te la SINE! Ti-am respectat toate dorinţele şi am împlinit toate, după legea străbună! Acum la doi ani de zile,ma rog , pentru odihna ta!Imi este greu, ca am ramas singur!

Dormi în pace scumpa mea mamă si fii încredintaţă că le voi împlini pe toate după tradiţia ortodoxă si te voi pomeni pina la sfirsitul vietii mele, ca sufletul tău să fie aşezat în corturile dreptilor şi în sinul lui Avraam. Să-ţi fie ţărina uşoară şi memoria binecuvîntată! Al tău fiu care nu te va uita niciodată!
DE TOT BINELE VOITOR SI PURUREA CATRE DOMNUL RUGATOR,

OCTAVIAN alias Mons.dr.Onufrie Pop,
Bergamo, Italia, 13 martie 2019