Comunicat

Iubiți frați creștini,
Astăzi, la Capela Misiunii Creștin-Ortodoxe cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” din Bergamo a fost săvârșit Parastasul de 9 zile al fratelui nostru întru Domnul, Bunea Robert.
Un deceniu ne-a fost sprijin și secretar Mitropolitan, coordonator al activităților Biroului de Presă al Mitropoliei de Bergamo și un bun frate în Hristos.
Dumnezeu a făcut viața, progresul, eșecul, bucuria și tristețea, ca pe toate acestea, echilibrându-le, să conștientizăm că toate sunt trecătoare și toate sunt doar pentru a ne împodobi viața aceasta trupească.
Cu gândul spre mântuirea sufletului lui cel adormit, cu dorul părintesc și cu o lacrimă pe obraz, am săvârșit slujba cu care eram datori să-l comemorăm. La finalul acestuia, Părintele Nicolae și preoteasa Valentina, au citit rugăciunea Sfântului Apostol Ignatie Teoforul, pentru ieșirea din lume a sufletului celui adormit și odihna lui cea veșnică în Raiul nesfârșitelor bunătăți. Această rugăciune era de fapt Parastasul pe care-l slujeau Sfinții Apostoli în primul secol de creștinism.
Cu bune și cu mai puțin bune, viața lui Robert Bunea a fost foarte scurtă. Doar 43 de ani au fost scriși de Creatorul a toate pentru a cuprinde lumea în palme, semenii și rudele în brațe și pentru a ne lăsa o amintire cu dânsul.
Unii poate nu l-ați cunoscut. Pentru noi, așa cum a fost, Bunea Robert rămâne sprijinul pe care l-a dăruit Dumnezeu când ne era greu, pentru a înțelege, încă o dată, că, oricât de mult am trăi, tot cea mai frumoasă viață este aceea lângă Hristos, bunul nostru Mântuitor.
Mulțumesc preoților care l-au pomenit și care au slujit la înmormântarea și slujba sa de pomenire. Mulțumesc celor ce au fost alături de familia îndoliată și mai ales, mulțumesc încă o dată lui Dumnezeu că, atunci, la începuturile Parohiei din Bergamo, Tatăl Ceresc ne-a dat un suflet care să ne fie alături.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Dr. Onufrie Pop
Arhiepiscop și Mitropolit.
12 noiembrie 2021,
Bergamo, Italia.