Comunicat

Sambata 18 aprilie 2020 la ora 22:00, Slujba de Inviere la Misiunea Crestin Ortodoxa dupa Calendar Patristic ”Sf.Ioan Botezatorul” din Bergamo-Malpensata, a fost oficiata de Intiistatatorul mitropoliei noastre, Dr. ONUFRIE POP, arhiepiscop si mitropolit de Bergamo. La sfirsit a fost citita pastorala de Pasti din anul Mantuiri Domnului 2020 adresind credinciosilor prezenti si un cuvint de invatatura, iar apoi au fost citite rugaciunile de binecuvantare si de sfintire a ofrandelor aduse de credinciosi cu prilejul acestui maret praznic al Invieri, conform traditiei noastre ortodoxe. Drept binecuvintare credinciosii au primit de la Inalt Prea Sfintia Sa, cite un medalion cu Maica Domnului si painea sfintita, ce se numeste in popor Pasti.

A doua zi a fost oficiata Sf.liturghie din ziua de Pasti in cadrul careia a fost talcuita pericopa evanghelica a duminici, adresand si cuvant de invatatura credinciosilor prezenti. La final s-au ciocnit oua rosii conform traditei noastre si s-a cantat “HRISTOS A INVIAT”.

In perioada 20– 25 aprilie a.c., Inalt Prea Sfintia Sa, va face vizite pastorale in prov. Bergamo si Brescia, prilej cu care le va binecuvanta casele credinciosilor fideli si le va darui revista mitropoliei intitulata sugestiv “HRANA PENTRU SUFLET” nr. 1-12/ 2019.

ARHIDIACON B.MIHAIL-SECRETAR EPARHIAL